Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Actualități

 

  • Cărți

Michael Hart a lansat în 1978 The Book of 100 (Cartea celor o sută), un clasament ale celor mai mari personalități din toate timpurile. Freud ocup ă locul 69. Pentru a viziona topul complet, puteți accesa http://www.adherents.com/adh_influ.html

O altă carte despre Freud este Making sex: Body and Gender from the Greeks to Freud ( Sexul - corp și gen de la greci la Freud) din 1992 a lui Thomas Laqueur. Autorul face o istorie a sexului de la cele mai vechi timpuri din care avem date din acest domeniu și pînă la teoriile lui Freud, care au schimbat foarte mult viziunea asupra sexului.

În 1994, Rochard Appignanesi scrie Freud for Beginners (Freud pentru incepători). Cartea constă în prezentarea pe ielesul tuturor a vieții și a operei lui Sigmund.

În 1996 vede lumina tiparului Freud and Beyond: A History of Modern Psychoanalytical Thought (Freud - o istorie a gîndirii moderne psihanalitice) de Stephen Mitchell și Margaret Black. Autorii încearcă să prezinte influența în societatea contemporană a gîndirii psihanalitice.

Elliot Oring scrie în 1997 The Jokes of Sigmund Freud: A Study in Humor and Jewish Identity (Glumele lui Sigmund Freud - un studiu asupra umorului în rîndul evreilor). Descoperim legătura strînsă între Freud și identitatea sa evreiască. Orig observă faptul că Freud se regăsește frecvent în glumele pe care le spune, în special în ceea ce privește statutul său social și psihologic

Freud: a Modern Reader (Freud - un cititor modern) este o carte scrisă de Rosine Perelberg în 2005, în care autoarea încearcă să facă teoriile medicului neuropsihiatru accesibile publicului larg și prezinte influența acestuia în tratamentele din mediul psihiatric din ziua de azi. Fiecare capitol introduce un text-cheie din opera freudiană, pe care-l găsim pus în legatură cu gîndirea contemporan ă din domeniul psihanalizei.

O carte mai recentă (din toamna lui 2007) despre Freud este Introducing Freud (Introducere la Freud) de Richard Apignanesi și Oscar Zarate. Cei doi prezintă incredibila viață a lui Sigmund ș i impactul teoriilor sale asupra gîndirii umane începînd cu secolul al XIX-lea.

  • Evenimente

Data de 6 mai 2008 a marcat cea de-a 152a aniversare a lui Freud!

Vineri, 9 mai 2008, Academia de Arte din Berlin a organizat o ceremonie de comemorare a tuturor cărților arse în Germania la trei luni după venirea la putere a lui Adolf Hitler, în special ale celor scrise de evrei. Printre autorii care și-au văzut munca în flăcări î n timpul lui Hitler se numără și S igmund Freud. Președintele Germaniei, care a ținut un discurs la Academie, a menționat urmă toarele: Comemorăm astăzi 75 de ani de cînd nu numai aici în Berlin, ci în intreaga Germanie, zeci de mii de oameni aplaudau în timp ce naziș tii aruncau în foc cărțile unori mari autori precum Erich Kaestner, Sigmund Freud, Karl Marx, Kurt Tucholsky și mulți alții.

  • Expoziții

Muzeul de Fotografie contemporană din Milano, Italia organizează în perioada 11 mai „ Alle otto. Solito posto & Tales from Freud. Victor Burgin, creatorul acestei expoziții a fost inspirat de personalități precum Karl Marx, Sigmund Freud, Michael Foucalt și Roland Barthes. Seriile de fotografii din Tales from Freud includ In Lyon (1980), In Grenoble (1981), Gradiva (1982), Olympia (1982) și Portia (1982).

  • Diverse

Anna Russel - un cîntecel despre psihanaliza și despre Freud este Jolly Old Sigmund Freud. Dacă doriți s ă citiți versurile, click pe http://ingeb.org/songs/iwenttom.html

--
Pagină realizată de Cristina Ilenescupowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa