Frerud viata si opera

powered by FreeFind

SUMAR

- Cronologie
principalele date și evenimente

- Comitetul secret

- Dizidenții

- Dicționar de nume
din istoria psihanalizei

- Referințe

- Arhiva de magini
fotografii, clipuri video, diverse

Cine a fost Freud?

Sigmund Freud - montaj de J CSigmund Freud este considerat părintele psihanalizei. El a dezvoltat principalele teorii și metoda psihanalitică specifică de tratare a nevrozelor.Totodată el a aplicat pentru prima oară știința psihanalitică la analiza produselor culturale.

Evreu stabilit în Viena, Freud a publicat în 1899 principala sa lucrare, Interpretarea viselor , datată 1900. Este prima lucrare științifică dedicată interpretării viselor, îmbogățită constant în ediții succesive [vezi și eseul dedicat acestei cărți - click aici].

În această lucrare impresionantă, Freud analizează propriile sale vise, prezentînd etapele elaborării visului și încearcă să explice structura aparatului psihic.

Pentru Freud și psihanaliză visul este calea regală spre cunoașterea inconștientului. [Vezi și secțiunea dedicată metodelor psihanalitice - click aici ].

  • Actualitatea Freud

Lunar, prezentăm ce se mai întîmplă în lume cu subiectele Freud și psihanaliza. Dă click aici ca să citești noutățile și arhiva.

Inconștientul, refularea/refulatul, rezistențele, complexul lui Oedip, sexualitatea infantilă sînt alte teorii importante dezvoltate de Freud și elaborate cu aceeași siguranță metodică, devenind curînd repere ale culturii și educației în lumea profană.

"Viața mea - scria Freud - nu are nicio importanță în afara psihanalizei". Cu alte cuvinte, activitatea sa științifică în domeniul psihanalizei se constituie în evenimentul cel mai important al vieții sale.

Nu trebuie uitată, desigur, nici practica psihanalitică, dezvoltată gradat de Freud în urma experiențelor noi cu pacienții săi și cu sine însuși.

O parte din opera sa psihanalitică, biografia și principalele întîlniri sînt abordate pe acest site (vezi secțiunile din meniu stînga). AROPA

Mai citește și:

FREUD
ȘI VISELE

 

Curs online de inițiere în metoda lui Sigmund Freud de interpretare a viselor

Adresat începătorilor

______

Înscrie-te și începi chiar acum

icon click aici 

Freud de Rolland Jaccard

Freud de Roland Jaccard - coperta

O biografie specială deoarece pune în  lumină, printre altele, condițiile specifice genezei operei freudiene.

- Versiune tipărită: 25 lei.

- Versiune ebook (PDF) - 10 lei.

Comandă acum cartea de la librăria AROPA:
https://www.psihanaliza.org/aropa/carti_1.html

Psihanaliza - Cursuri - Articole

Publicații - Newsletter - Forum

Blog - Ajutor 24x24

Contact

 © 1998-2023, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa