Sigmund Freud > Noutăți

curs ad

Sigmund FreudFREUD
Actualități

 

  • Cărți

10 Books That Screwed Up the World (and 5 others that didn't help) de Benjamin Wiker este o carte-răspuns la Great Books. Volumul de 240 de pagini este scris din perspectivă romano-catolică și prezintă zece cărți și influența negativă a acestora asupra societații secolului XX. Cele zece cărți sunt: The Prince (Niccolò Machiavelli), Discourse on Method (Rene Descartes), The Leviathan (Thomas Hobbes), Discourse on the Origin and Foundations of Inequality Among Men (Jean -Jacques Rousseau), The Communist Manifesto (Karl Marx si Friedrich Engels),  Utilitarianism (John Stuart Mill), The Descent of Man (Charles Darwin),  Beyond Good and Evil (Friedrich Nietzsche), The State and Revolution (Lenin), The Pivot of Civilization (Margaret Sanger), Mein Kampf (Adolf Hitler), The Future of an Illusion (Sigmund Freud), Coming of Age in Samoa (Margaret Mead), Sexual Behavior in the Human Male (Alfred Kinsey) și The Feminine Mystique (Betty Friedan). Freud este criticat prin intermediul acestei cărți pentru ceea ce a scris despre religie.

Directorul Institutului local conservator din Split, Croația, Josko Belamaric, a publicat o carte numită Freud In Split în care susține că Freud și-a elaborat teoriile despre eros și thanatos în Split, în casa unui om de afaceri pe nume Savo Perovic. Casa se află aproape de mare, în centrul orașului, în fața palatului vechi de 1700 ani al impăratului roman Dioclețian.

  • Teatru

Keble O'Reilly Theatre din Oxford, Anglia găzduiește în perioada 28-31 mai 2008 The Life and Times of Sigmund Freud. O profeție străveche spune că un om care va duce lumea la confuzie se va naște. Două mii de ani mai tîrziu vine pe lume Sigmund Freud. Bine ați venit în lumea minunată a lui Freud, despre care aflăm aspecte mai puțin cunoscute. Piesa este o comedie ce combină scenele de teatru cu cele de film.

  • Jocuri

http://www.aoedipus.net/ propune un joc flash interesant „ World of Warcraft și Mario. Pentru moment, numai versiunea demo este disponibilă. Spre surprinderea unora, jocul îi propune ca personaje pe Freud și pe Marx. Pentru a juca, puteți accesa link-ul de mai sus.

  • Artă

Data de 20 mai 2008 a marcat dezvăluirea operei de artă a sculptorului croat Loren Zivkovic Kuljis. Sculptura a fost plasată în casa din Split unde Freud și-a dezvoltat ideile în legătură cu erosul și thanatosul acum 110 ani.

  • Filme

The Death of Salvador Dali din 2005 ni-l infățișează pe un Dali paranoic care ajunge în biroul lui Freud (interpretat de Robert Cesario) în căutarea asistenței lui Sigmund pentru a-și exprima nebunia în artă. Restul devine haos, pacientul devine doctor, elevul devine profesor.

Freud Slips este un filmuleț de șapte minute din 2004 ce-l prezintă pe Sigmund într-o vizită într-o sală de gimnastică din zilele noastre.

Princesse Marie este filmul în două părți pe care trebuie trebuie să-l urmăriți dacă sunteți pasionați de Freud, psihanaliză și de Catherine Deneuve. Filmul prezintă ultimii ani de viața ai medicului neuropsihiatru (1925-1939) și rezumă povestea vieții prințesei Maria Bonaparte. Suntem martirii relației Mariei cu epoca în care trăia, cu familia sa, cu iubiții săi și, mai presus de toate, cu Freud și familia acestuia. Nu trebuie să uităm ca Maria Bonaparte este cea care l-a ajutat cel mai mult pe Sigmund să scape în siguranță de regimul nazist ce se instala în Viena.

--
Pagină realizată de Cristina Ilenescupowered by FreeFind
 

Home - Psihanaliza - Cursuri

Articole - Publicații

Newsletter - Forum - Blog

Ajutor 24x24 - Contact

  © 1998-2021, AROPA. Toate drepturile rezervate.

logo aropa