Carl Jung > Cursuri online

Metode de interpretare a viselor

Curs online

icon 

Acest curs oferă comparativ informații despre metodele de interpretare a viselor, de la primitivi, la epoca psihanalitică (Jung și Freud). Sînt citate multe exemple de vise interpretate care ilustrază metodele predate. De asemenea, temele pentru acasă te ajută să faci primii pași spre tratarea viselor tale cu interes și mai ales cu metodă.

Obiective

Înveți să recunoști viziunile și visele profetice, visele cauzate de dorințe refulate (Freud) sau țintind spre procesul de individuație, descris de Jung. Faci primii pași spre interpretarea propriilor tale vise.

Structura cursului și predare

Cursul este format din 10 lecții expediate prin email cu frecvența de o lecție la două zile. Lecțiile pot fi citite ca orice mesaj email pe PC, telefoane mobile și tablete.

Titlurile lecțiilor:

1. Visele și semnificația lor în lumea primitivă
2.  Interpretarea viselor în Vechiul Testament
3. Visele și interpretarea lor la Artemidor
4. Clasificarea viselor la Macrobius
5. Abordarea psihanalitică: Sigmund Freud
6. Exemplu de vis interpretat după metoda lui Freud
7. Carl Jung și teoria viselor arhetipale
8. Exemplu de vis interpretat după metoda lui Jung
8bis. Visul premonitiv în activitatea lui Jung

SUPLIMENT:
9. Cicero și visele divinatorii
10. Sf. Augustin despre vise

Test de auto-evaluare: După încheierea cursului, îți poți verifica cunoștințele acumulate luînd testul online (facultativ)

Bonus: Exemplu de interpretare la 3 niveluri (PDF)
Articolul ilustrează diferitele metode de interpretare
predate în curs aplicate la un singur vis

Interactivitate

Avantajul învățămîntului online constă și în faptul că poți dialoga personal pe durata cursului cu instructorul, dacă ai nevoie de informații suplimentare, sugestii sau chiar ajutor. Conversația se face prin email.

Preț 85 lei

Condiții de înscriere

Se achită taxa de înscriere prin mandat poștal sau OP pe adresa AROPA, OP 61 - CP 91, București, sector 4, IBAN: RO03BPOS85006945628RON01, Bancpost, sucursala Libertății. Cursul începe imediat după confirmarea plății.

--

Ajutor! Pentru informații suplimentare privind acest curs contactează-ne prin email la adresa aropa@freudfile.org cu subiectul "ajutor înscriere curs" (fără ghilimele).

  • Politica de returnare aici
  • Politica de confidențialitate aici

©2017, AROPA. Toate drepturile rezervate.