header

SUMAR

- Biografie

- Cronologie
(principalele date și evenimente)

- Autoanaliza

- Comitetul secret

- Dizidenții

- Dicționar de nume
(din istoria psihanalizei)

- Bibliografie
(publicații românești)

- Prezentare de carte
(scurte recenzii ale cărților sale)

- Referințe

- Mărturii

- Arhiva de magini
(fotografii, clipuri video, diverse)

search tips advanced search
search engine by freefind

Freud - Introducere în viața și opera

Sigmund Freud - montaj de J CSigmund Freud este considerat părintele psihanalizei. El a dezvoltat principalele concepte și metoda psihanalitică specifică de tratare a nevrozelor.Totodată el a aplicat pentru prima oară știința psihanalitică la analiza produselor culturale.

Evreu stabilit în Viena, Freud a publicat în 1899 principala sa lucrare, Interpretarea viselor, datată 1900. Este prima lucrare științifică dedicată interpretării viselor, îmbogățită constant în ediții succesive [vezi și eseul dedicat acestei cărți - click aici].

În această lucare impresionantă, Freud analizează propriile sale vise, prezentînd etapele elaborării visului și încearcă să explice structura aparatului psihic. Pentru Freud și psihanaliză visul este calea regală spre cunoașterea inconștientului. [Vezi și secțiunea dedicată metodelor psihanalitice - click aici ].

icon Actualitatea Freud - Lunar, prezentăm ce se mai întîmplă în lume cu subiectele Freud și psihanaliza. Dă click aici ca să citești noutățile și arhiva.

Inconștientul, refularea/refulatul, rezistențele , complexul lui Oedip, sexualitatea infantilă sînt alte capitole importante dezvoltate de Freud și abordate cu aceeași siguranță metodică, devenind curînd repere ale culturii și educației în lumea profană.

"Viața mea - scria Freud - nu are nicio importanță în afara psihanalizei". Cu alte cuvinte, activitatea sa științifică în domeniul psihanalizei se constituie în evenimentul cel mai important al vieții sale.

Nu trebuie uitată, desigur, nici practica psihanalitică, dezvoltată gradat de Freud în urma experiențelor noi cu pacienții săi și cu sine însuși. [Vezi articolul despre autoanaliza lui Freud - bara de meniu, stînga].

O parte din opera sa psihanalitică, biografia și principalele întîlniri sînt abordate pe acest site (vezi secțiunile din meniu stînga). AROPA

Freud de Roland Jaccard - coperta

Freud de Rolland Jaccard

O biografie specială deoarece scoate la lumină, printre altele, condițiile genezei operei freudiene.

- Versiune tipărită: 25 lei.

- Versiune ebook (PDF) - 10 lei.

 

Comandă acum de la librăria AROPA:
http://aropa.freudfile.org/carti_1.html


Psihanaliza | Librărie online | Forum

Blog | Newsletter | Contact           

Copyright 2019, AROPA. Toate drepturile rezervate.
Actualizare:  3 iulie 2019

sigla aropa