Carl Jung - Teorii și practici

Carl JungBun venit!

Acest site este dedicat contribuțiilor lui Carl Jung în sfera vieții psihice normale și anormale, teoriilor, ideilor și metodelor de explorare a psihicului inconștient.

Multă vreme identificat cu mișcarea psihanalitică inițiată de Sigmund Freud pe care a susținut-o fără rezerve, Carl Jung își crează ulterior propria școală și disciplină numite psihologie analitică.

Această direcție deviază de la principiile psihanalizei freudiene pentru a propune noi teorii și tehnici în cîmpul studiului psihicului abisal și al practicii analitice.

Interpretarea viselor, procesul de individuație _________
Una din diferențele notabile dintre metoda lui Freud și a lui Jung de explorare a inconștientului privește interpretarea viselor. Tehnica lui Jung include noi orizonturi și aplicații centrate pe exigențele procesului de individuație.

Pictorial Jung și viziunea inconștientului

afterglow player
 

Analiza jungiană ________
Jung este creatorul unei metode specifice care urmează pînă la un punct psihanaliza clasică (freudiană), pentru a se dedica apoi procesului amplu de integrare a imaginilor inconștientului colectiv (arhetipuri) și de realizare a totalității psihice.

El scrie în acest sens tratate despre alchimia medievală și lansează concepte noi ca Sine, inconștient colectiv, arhetip, anima și animus etc.

Toate aceste teorii și concepte sînt abordate pe acest site prin articole, cursuri și referințe (vezi meniul din stînga).

Forum Jung _________
Dacă dorești să discuți cu alți pasionați de Jung despre subiectele preferate, înscrie-te pe singurul forum Jung din țara noastră. Pentru detalii dă click aici...


Copyright AROPA, 2023. Toate drepturile rezervate.

logo aropa