Header
banner curs vise

Carl Jung
- Biografie
-
Cronologie
-
Bibliografie
-
Dicționar
- Teorii
-
Citate
-
Jung și Freud
-
Articole

Teme jungiene
- Inconștient colectiv
-
Interpretarea viselor
-
Arhetipuri
-
Alchimie
-
Mandala
- Individuație
-
I Ching
-
Sincronicitate
-
Religie

Psihoterapia
- Metoda lui Jung
-
Formarea

- Cursuri online

- Librărie
-
Newsletter
-
Despre noi/Contact
-
Links

banner i ching

Bun venit!

Carl JungAcest site este dedicat vieții și operei lui Carl Jung, conceptelor sale de bază, teoriilor, ideilor și metodelor de explorare a psihicului inconștient.

Multă vreme identificat cu mișcarea psihanalitică inițiată de Sigmund Freud pe care a susținut-o ani buni, Carl Jung își crează ulterior propria școală și disciplină numită psihologie analitică. Această direcție deviază de la principiile psihanalizei freudiene pentru a aduce noi abordări în cîmpul studiului psihicului abisal și al practicii analitice.

Interpretarea viselor, procesul de individuație _________
Una din diferențele notabile dintre direcția freudiană și cea introdusă de Jung se remarcă în modalitățile specifice de interpretare a viselor. Metoda lui Jung include noi orizonturi și aplicații centrate pe exigențele procesului de individuație.

Pentru prima oară în mediul online poți studia metoda jungiană de interpretare a viselor urmînd cursul realizat de AROPA special pentru tine. Mai multe detalii aici.

Psihoterapia jungiană ________
Jung este creatorul unei metode specifice care urmează pînă la un punct psihanaliza clasică (freudiană), pentru a se dedica apoi procesului amplu de integrare a imaginilor inconștientului colectiv (arhetipuri) și de realizare a totalității psihice. El scrie în acest sens tratate despre alchimia medievală și lansează concepte noi ca Sine, inconștient colectiv, arhetip, anima și animus etc.
Toate aceste teorii și concepte sînt abordate pe acest site prin articole și referințe (vezi meniul din stînga).

Forum Jung _________
Dacă dorești să discuți cu alți pasionați de Jung despre subiectele preferate, înscrie-te pe unicul forum dedicat lui în țara noastră.  Înscrierea este gratuită. Pentru detalii dă click aici...


Copyright AROPA, 2018. Toate drepturile rezervate.

logo aropa