Carl Jung și psihologia analitică

 

 

Carl Jung
- Biografie
-
Cronologie
-
Bibliografie
-
Dicționar
-
Citate
-
Jung și Freud
-
Articole

Teme jungiene
- Inconștient colectiv
-
Interpretarea viselor
-
Arhetipuri
-
Alchimie
-
Mandala
- Individuație
-
I Ching
-
Sincronicitate
-
Religie

Psihoterapia
- Metoda lui Jung
-
Formarea

Cursuri online
- Jung și visele
-
Analiza viselor...

- Librărie
-
Newsletter
-
Despre noi/Contact
-
Links

Bun venit!

Carl JungAcest site este dedicat vieții și operei lui Carl Jung, conceptelor sale de bază, teoriilor, ideilor și metodelor de explorare a psihicului inconștient.

Multă vreme identificat cu mișcarea psihanalitică a lui Sigmund Freud pe care a susținut-o ani buni, Carl Jung își crează ulterior propria școală și disciplină numită psihologie analitică. Această direcție deviază de la principiile psihanalizei freudiene pentru a aduce noi abordări în cîmpul studiului psihicului abisal.

Interpretarea viselor, procesul de individuație _________
Una din diferențele notabile dintre direcția freudiană și cea introdusă de Jung se remarcă în modalitățile specifice de interpretare a viselor. Metoda lui Jung include noi orizonturi și aplicații centrate pe procesul de individuație.

    - Pentru prima oară în mediul online poți studia online metoda jungiană de interpretare a viselor urmînd cursul realizat de AROPA. Pentru mai multe detalii despre curs dă click aici .

Psihoterapia jungiană ________
Jung este creatorul unei psihoterapii specifice care urmează pînă la un punct psihanaliza clasică (freudiană), pentru a se dedica apoi procesului amplu de integrare a imaginilor inconștientului (arhetipuri) și de realizare a Totalității (psihice). El scrie în acest sens tratate despre alchimia medievală și lansează concepte noi ca Sine , inconștient colectiv, arhetip, anima și animus etc.

Toate aceste teorii și concepte sînt abordate pe acest site prin articole și referințe (vezi meniul din stînga).

Forum Jung _________
Dacă dorești să discuți cu alți pasionați de Jung despre subiectele preferate, înscrie-te pe unicul forum dedicat lui în țara noastră.  Înscrierea este gratuită. Pentru detalii dă click aici...

 

Copyright AROPA, 2017. Toate drepturile rezervate.

logo aropa